ТЕЛЕФОН:
+389 (0)2 32 32 877

РАБОТНО ВРЕМЕ:
пон-чет
12:00-24:00
пет-саб
12:00-01:00

РЕЦЕПТ: Риба печена во сол

Воденица-Мулино ви предлага едноставен начин да зготвите вкусна риба

Потребно:

1 кг риба
2 белки од јајце
2 кг морска крупна соло
200 мл вода

Подготовка:

1. Рибата добро се чисти и се мие, а истовремено рерната се загрева на 200 степени Целзиусови.

2.Белките од јајцата се матат и во нив се додава водата и солта.

3.Дел од добиената смеса се истура во тава, врз неа се става рибата, по што врз рибата се истура остатокот од смесата.

4.Рибата се пече околу 40 минути на 200 степени. За време на печењето солта формира цврст оклоп околу рибата кој пред послужувањето треба да се искрши со лажица. Исто така пред да се сервира на рибата и се вади кожата. Исечените филети се гарнираат со варен зеленчук и маслиново масло.

Споделуваме со вас

08.08.2017

Искусниот тим на Воденица-Мулино имаше чест да ја подготви и послужи синоќешната вип гала вечера за купот на УЕФА во Скопје.

Повеќе »

16.07.2017

Итно ви треба ладно бело вино. За експресно да го добиете, постојат неколку практични трикови:

Повеќе »

14.07.2017

Бродот Сенигалија кој е првиот хотел на вода во Скопје. Хотелот е дел од групација заедно со Restaurant Vodenica-Mulino, Spizzicotto Zoo, Spizzicotto GTC & Spizzicotto City Mall.

Повеќе »

Контакт

Ул. Теодосиј Гологанов 69 1000 Скопје, Македонија
+389 (0)2 32 32 877
info@vodenicamulino.com.mk

© 2018 Воденица-мулино