ТЕЛЕФОН:
+389 (0)2 32 32 877

РАБОТНО ВРЕМЕ:
пон-чет
12:00-24:00
пет-саб
12:00-01:00

Се прави енциклопедија за француски сирења

Поголемиот дел од познатите и помалку познатите француски сирења ќе се најдат во електронска енциклопедија со професионална фотографија и приказна од каде потекнуваат

Франција преку онлајн кампања собрира средства за фотографирање и документирање на стотина видови сирење, односно создавање на првата интернет енциклопедија за сирење „Викичиз“.
Со проектот се опфатени до 365 видови француско сирење, што е еден од симболите на познатат галска кујна.
Идејата за содавање на „Викичиз“ според иницијаторот на проектот доаѓа откако се покажало дека на Википедија речиси и да нема податоци за регионалните, помалку познати видови сирење. Со овој проект би се подигнала свеста за изобилството француски сирења и преку кулинарски фотографии би се преставиле на светската публика.

Споделуваме со вас

08.08.2017

Искусниот тим на Воденица-Мулино имаше чест да ја подготви и послужи синоќешната вип гала вечера за купот на УЕФА во Скопје.

Повеќе »

16.07.2017

Итно ви треба ладно бело вино. За експресно да го добиете, постојат неколку практични трикови:

Повеќе »

14.07.2017

Бродот Сенигалија кој е првиот хотел на вода во Скопје. Хотелот е дел од групација заедно со Restaurant Vodenica-Mulino, Spizzicotto Zoo, Spizzicotto GTC & Spizzicotto City Mall.

Повеќе »

Контакт

Ул. Теодосиј Гологанов 69 1000 Скопје, Македонија
+389 (0)2 32 32 877
info@vodenicamulino.com.mk

© 2019 Воденица-мулино